Museumskafé i Indre Billefjord 2016

Porsáŋggu musea/Porsanger museum og Mearrasámi diehtoguovddáš/Sjøsamisk kompetansesenter inviterer til et felles arrangement i Indre Billefjord. Tema: to billedkavalkader fra museets samlinger og informasjon om prosjektene «Evakueringsminner» og «Refotografering i utvalgt kulturlandskap».

Sted: Sjøsamisk kompetansesenter
Tid: Tirsdag 23.02.2016 kl. 18:00-20:30
Programleder: Riinakaisa Laitila


PROGRAM
 

Evakueringsminner: Svanhild Andersen presenterer prosjektet «Evakueringsminner» - utdrag fra intervju med noen av de som ble evakuert fra Porsanger og Nord-Troms, og med noen av de som husker evakuerte som kom til deres hjemsteder på Nordmøre i 1944-45.
Varighet: 30 minutter.

"Det glemte kompani”: Billedkavalkade “Det glemte kompani”, presenteres av Roger Albrigtsen. Historien om det norske 2. Bergkompani, deres møte med Finnmark den siste krigsvinteren, vises med bilder og ved fortelling. Bildene er fotografert i Porsanger og i Finnmark, under kompaniets ferd gjennom det avsvidde landskapet. Dramatiske og sterke opplevelser ble en del av deres hverdag. Noen av guttene kom aldri hjem.
Varighet: 30 minutter.

Pause 20 minutter. Salg av kaffe, te og vafler. 

Refotografering utvalgt kulturlandskap: Presentasjon av prosjektet «Refotografering / Utvalgt kulturlandskap Goarahat & Sandvikhalvøya»
I juli 2016 kommer Oskar Puschmann fra NIBIO; Norsk institutt for bioøkonomi, og utfører fotograferinger for Utvalgte kulturlandskap.
Varighet: 10 minutter.

Gamle bilder fra vestsiden av Porsangerfjorden: Billedkavalkade gamle bilder fra vestsiden av Porsangerfjorden, presenteres av Riinakaisa Laitila. Bildene er fotografert I tidsrom 1930-1960. Bildene er lånt fra en privat samling og digitalisert.
Varighet: 60 minutter.


Bildet på del av plakaten er tatt av Astrid Josefsen.